Sidste år gik modellerne på en flydende catwalk ved Dokk1 i Aarhus. I år er det stadig Aarhus, som AWOW, Aarhus Walks on Water, indtager. Men lokationen er flyttet til Havnepladsen, hvor der er god plads til at vise det nyeste indenfor fashion tech.

Virksomhederne Hummel, MP Denmark, Gudrun & Gudrun, Matinique og Gabba har sammen med otte unge designere udviklet en række innovative fashion tech-løsninger, som for første gang bliver vist frem for det brede publikum. Kreationerne har hidtil kun været vist på et lukket show under modeugen i København, hvor blandt andre H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog.

Designerne kommer fra henholdsvis VIA Design og Designskolen Kolding, og det er innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster der sammen med VIA University College har faciliteret processen, mens Aarhus Universitet leder Aarhus Walks on Water, kommissioneret af Region Midt som legacy for Kulturhovedstad Aarhus 2017.

”Det har været magtpåliggende for os at lave et setup, der både fremviser de teknologiske fremskridt i modebranchen men også giver de unge, fremadstormende designere et udstillingsvindue,” siger Bettina Simonsen, direktør for netværket.

 

Fiskeskind og food trucks

De forskellige kreationer, som designerne har skabt i tæt samarbejde med virksomhederne, vil blive vist på catwalken i selskab med lokale dansere fra Planum Studios Aarhus. Og der venter publikum noget ud over det sædvanlige i form af blandt andet bæredygtigt fiskeskind, strømpebukser, der lyser i mørke, og jakker med indbygget lys, varme og luft. I det hele taget har designerne haft deres egen dagsorden i løbet af processen.

”Bæredygtighed spiller en stor rolle for fremtidens designere ved dette års Aarhus Walks on Water. Teknologi kan styrke modens bæredygtighed både i materialer, produktion og brug, og der er jo rum til forbedring flere steder netop i modebranchen,” siger Marianne Ping Huang.

De food trucks, der triller ind på Havnepladsen, åbner, så publikum kan få stillet sulten i god tid før showet, der begynder klokken 20.00. Og før danserne og designerne indtager catwalken, vil Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, samt Marianne Ping Huang, Aarhus Walks on Water, byde velkommen.

Showet har også i år et stærkt internationalt præg. Når de mange designs fra de danske virksomheder forlader catwalken, kommer ElektroCouture fra Berlin og britiske ModeClix frem i rampelyset. De viser det nyeste indenfor fashion tech fra den internationale scene og publikum vil blandt andet kunne opleve 3D-printet mode.

 

Programmet for AWOW2018, den 13. september, ser sådan ud:

Fra klokken cirka 17.00 – Food trucks på havnepladsen

19.00 – Musik ved DJ Cosmo Copenhagen

20.00 – Åbning ved Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune samt Marianne Ping Huang, Aarhus Walks on Water

Umiddelbart efter showet med designere fra VIA Design og Designskolen Kolding i samarbejde med Hummel, Gudrun & Gudrun, MP Denmark, Gabba og Matinipue efterfulgt af:

  • Vision Quest, Joanna Hir
  • The Berlin Project, ElektroCouture
  • 3D printed future fashion, ModeClix

Der vil være åben generalprøve den 12. september klokken 20.00

14, september følges AWOW op på DOKK1 med Fashion Innovation Masterclass, udstilling og i samarbejde med Doc Lounge Aarhus visning af Lorna Tuckers Vivienne Westwood: Punk, Icon, Activist.

 

Yderligere oplysninger fås hos:

Projektleder/Associate Professor Marianne Ping Huang, Aarhus Universitet, M: 5137 1208, E-mail: mph@cc.au.dk

Journalist Vivian Voldgaard, VIA Kommunikation, VIA University College, M: 8755 1436 E-mail: viav@via.dk

Læs mere om Aarhus Walks on Water på http://awow2018.dk/ – og følg med på Instagram: aarhus_walks_on_water og FB @awow2018

Vedlagte fra AWOW 2017 kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af Aarhus Walks on Water.

 

Billedtekst:

Aarhus Walks on Water vender tilbage efter sidste års succes. I år kommer det til at foregå på Havnepladsen, hvor der også vil blive opstillet food trucks.

 

Fakta:

Følgende virksomheder og designere deltager i AWOW2018:

  • Designer Nickie Bach sammen med MP Denmark
  • Rikke Hauge & Katharina Knorth sammen med Hummel Kids
  • Anna Sophie Jørgensen-Værebro & Christina Haxholm sammen med Matinique
  • Silke Foged & Linda Egtved Olesen sammen med Gudrun & Gudrun
  • Eva Lili Bartha sammen med Gabba